Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2010 17:02 - РОБСТВОТО ДНЕС (18+)
Автор: doriana Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 6143 Коментари: 11 Гласове:
22

Последна промяна: 23.10.2010 17:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
РОБСТВОТО ДНЕС

или как консуматорското общество ни търгуваimage
 


(постингът е в рубрика "Лайфстайл", понеже робството днес си е начин на живот. Освен това тук се съдържат бруални фотоси и не се препоръчва за четене от непълнолетни и хора със слаба психика! Всъщност, защо да не се препоръчва - даже е важно да се знае тъкмо от най-уязвимите!)
Ще кажеш сега, че в днешно верме няма робство, нали?

Знаеш ли какво – огледай се!

Да, да, направи го!

Точно сега!

Тъкмо днес!

Ако желаеш – пррестани да четеш този постинг и се огледай в домакинството си, съседите, излез в парка и наблюдавай. Влез в няколко магазина, погледай телевизия.

Още ли не ти е светнала лампата?
  В такъв случай, продължи да четеш този постинг нататък!   image
  РОБСТВОТО ДНЕС е глобално! Най-отгоре върху всички форми на робство стои като вседържец ИКОНОМИЧЕСКОТО РОБСТВО. Всеки от нас е зависим в днешно време от банките и монетарната система. В бедните страни от третия свят по-малко. Но да не забравяме, че там размерите и обликът на робството имат съвсем ярко и нечовешко лице. Да вземем за пример търговията с хора (обикновено това са най-уязвимите групи – социално слаби и неграмотни, както и деца). В какво се изразява робството:
  1. Сексуална експлоатация;
image

2. Донорство на органи, включително и „утроби под наем” (износване на деца);

imageimage

3.
Безплатна работна ръка (трудова експлоатация) при нечовешки условия.
image 

О, но разбира се, че всичко е стока!!!

Нали това ни набиват от 20-години на ХХ век рекламисти, ПР-агенти като Едуйрд Бернайс (вж.справка гугъл) и мастити индустриалци/финансисти!


image

сн.Едуард Бернайс
  Лично аз съм против сурогатното майчинство, тъкмо защото се злоупотребява с него в световен мащаб. Занимавала съм се с подобен казус преди време – наши сънародници, двойка мъж и жена бяха платили на бедно индийско момиче, за да износи техния генетичен материал.

image
  Сега да си представим(?), драги ми читателю, че бедното индийско момиче е на 15 години и е продадена още на 10 години от родителите й на един трафикант.   Той от своя страна я е продал като секс-робиня.   След време по неведоми пътища това момиче попада като в семейство на килимари, но за друга употреба – да работи като робиня на стан. Тя тъче по цял ден и почти по цяла нощ – около 18 часа на денонощие. На 15 вече има артрит в тежка форма, гръбначни изкривявания, тежка форма на анемия, хронично недохранване и т.н. В скоро време килимарят ще претърпи известни загуби, понеже естественият ход на нещата с такива диагнози е exodus letalis. Цяло чудо е, че девойката е достигнала до тази възраст – 15 години. В тази връзка килимарят предприема действия, които му носят последна възможност да изкара печалба.

  Свързва се с търговци на бебета. Чрез тях нашите сънародници – двойката мъж и жена, страдащи от безплодие, установяват контакт с търговеца на килими, който в скоро време очаква загуби. Предоставя утробата на момичето „под наем”. Нашите сънародници поемат грижите за нея, закоето заплащат на едно друго индийско семейство да полагат грижи за нея.   Започва лечението й от анемия и хроничното недохранване. Започват да я хранят, лекуват и да се грижат за нея до момента, в който стане „годна” да износи бебе – не повече от 2 месеца.   И тя износва бебето, сътворено от български генетичен материал. Ражда го, за което на килимарят е заплатена известна сума пари. 15-годишната утроба отново се връща на работа при килимите. Тя е стока. Тя е предмет. Тя е средство за печелене на пари.   Дадох само един пример, може да е някакъв хипотетичен случай, нали? А може и да не е.   Да се върнем на глобалното робство. Модерното робство. Понеже знам, че това, което четете са просто думи, ще ви покажа няколко клипа по-късно. Глобалното робство си мислиш, че няма български измерения, нали?   Справка: град Сливен, Република България, циганското гето. Всъщност – което и да е циганско гето в Републиката.   Случаят е следният: 10 годишно момиче е продадено на 29 годишен циганин за „булка”. След първа менструация на 11 години момичето забременява и ражда. Според българското законодателство (чл.151 от Наказателния кодекс) това е престъпление и се наказва. Деянието се нарича „блудство с малолетна”. В същото време, акушеро-гинеколога, който е установил бременността и я проследява, счита, че в това да се блудства с дете, което после да роди друго дете, няма нищо нередно. Знаете ли защо? Защото било от цигански произход и това били традиции в този етнос.

image
  Сега да си припомним антидискриминационното законодателство в български и международен аспект:   Не се допускат никакви привилегии или друго дискриминиращо отношение по отношение на пол, раса, възраст, етнос, сексуална ориентация, вероизповедание и т.н.   Нашият лекар е преценил, че понеже детето е от цигански етнически произход, не се нужда от закрила – блудството, извършено спрямо него не е престъпление. Казва, че понеже детето било доведено от родителите си, бременността му също така била желана и не костатирал никакви наранявания по тялото му от физическо насилие, значи всичко е наред.   ?????????   ВСИЧКО Е НАРЕД?     image

image

image


image

 
image
Изводите са следните:  
  1. Когато на циганче на 10 години му отрежат ръката за назидание – ВСИЧКО Е НАРЕД, няма престъпление, понеже това било традиция (може би?).
  2. Когато на африканско момиче му трежат по зверски начин клитора – няма извършено нищо нередно, ВСИЧКО Е НАРЕД, защото такава била племенната традиция (може би)?
    Когато в рода на потомствени крадци момче на 17 години разбие градски апартамент и открадне вещи на стойност 2000 евро – ВСИЧКО Е НАРЕД, това не е престъпление, защото това е родова традиция (може би?)
  По казуса със сливенското дете, продадено и изнасилено, в следствие на което е родило на свой ред дете, което да бъде продадено с някаква цел, български съд се произнесе с решение, че нарушението на акушеро-гинеколога, констатирал първи блудството, не било никакво нарушение, било маловажен случай, понеже ТАКАВА БИЛА ЕТНИЧЕСКАТА ТРАДИЦИЯ при циганите. Не вярвате ли?

image

(това с рязането на уши и носове при неподчинение също е вид традиция - племенна и етническа, на разни народи)

Част от мотивите на съдебното решение: „Ноторно известен факт е, че в средите на ромския етнос, към който се числи семейството на детето, бременност в ранна възраст не е нещо необичайно и инцидентно и за медицинските лица случай на бременност на малолетно лице не е прецедент...Констатираният пропуск на лекаря да уведоми съответните институции, формално осъществява признаците на предвиденото в закона нарушение, но поради своята малозначителност, е с явно незначителна степен на обществена опасност...”   С сруги думи – съдът ни казва, че педофилските прояви и блудството с деца от ромски произход не носят никакъв риск за децата, те не се нуждаят от закрила, понеже в техните етнически среди има такава традиция, и поради това всеки гражданин на това общество е длъжен да оказва нужното съдействие за такива педофилски прояви!
Моля те, разгледа отново последните 5 снимки, показани дотук!!!

Благодаря ти!
      Уважаеми читателю,   Ето ти действителен пример за МОДЕРНОТО РОБСТВОТО в милата ни Република. То намира своята правна опора в съдебната практика бавно и постепенно. Не се чуди, когато утре, след 2 или след 5 години в правната ни система ще има залегнали процесуални правила и материални норми, които показват, че в случай:  
  1. Когато на дете на 10 години му отрежат ръката за назидание – ВСИЧКО Е НАРЕД, няма престъпление, понеже това било етническа традиция (а може би това е тежка телесна повреда - осакатяване?).
  2. Когато на дете му трежат по зверски начин клитора – няма извършено нищо нередно, ВСИЧКО Е НАРЕД, защото такава била племенната традиция (а може би това също е тежка телесна повреда - осакатяване)?
  3. Когато в рода на потомствени крадци дете разбие градски апартамент и открадне вещи на стойност 2000 лева – ВСИЧКО Е НАРЕД, това не е престъпление, защото това е родова традиция (а може би това се нарича вломна кражба – престъпление срещу собствеността?)
  Тези и подобни на тях случаи, драги зрителю, ще бъдат норма, това няма да представлява нищо особено, или в най-лошиия си вариант – маловажни случаи, които, както ни казва Сливенски районен съд – поради своята малозначителност е с явно незначителна степен на ОБЩЕСТВЕНА ОПАСНОСТ!

image
 
  Глобалното РОБСТВО днес има своята почва у нас!   Може би все още трвърдиш, че в днешно верме няма робство, нали? Знаеш ли какво – наистина се огледай! Да, да, направи го! Точно сега! Тъкмо днес! Ако желаеш – веднагически спри прочита на този постинг и се огледай в домакинството си, съседите, излез в парка и наблюдавай. Влез в няколко магазина, погледай телевизия, особено рекламите, които те карат да купуваш абсолютно ненужни неща, за което веднага трябва да изтичаш в банката и да вземеш още живот на кредит? Още ли не ти е светнала лампата?

image

Може би на тази снимка ще видиш отговора (какво ли ще му направят на горкото сингапурче?)
  И понеже знам, че ти, драги ми читателю, си обръгнал на всякакви плещения из блоговете, публикувам за радост на очите ти няколко фотоса 18+, дано поне те ти харесат!   А накрая и клипчетата, които наистина заслужават особено внимание!        
Гласувай:
22
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. lisichka - В България бившите комунисти, н...
23.10.2010 17:06
В България бившите комунисти , настоящи мутри си сружат с подобни методи за насилие...ама гледам че бавно един по един или ги гърмят или измират от рак.
цитирай
2. original - :)
23.10.2010 17:07
Консуматорите, не виждат "съдържанието", а тъсят правописните грешки на опаковката
цитирай
3. doriana - 2. original
23.10.2010 17:14
Наш кво, приятелю?
Да го духат тия дето гледат само правописните грешки!
:)
цитирай
4. marcusjunius - Абсолютно съм съгласен. Както съм ...
23.10.2010 17:44
Абсолютно съм съгласен. Както съм казвал и преди, всички са роби и борбата е единствено как да се добереш до по-висока робска каста.
Накакви предложения, Ди? (В смисъл, относно премахването на робството... За добирането до по-висока каста предложенията ги знам.)
цитирай
5. tit - Страхотно, Дориана!:)
24.10.2010 01:07
Къде е решението - да не купуваме да не плащаме?
Че банките са съвременните "боляри" е отдавнашна констатация...
Ти даваш още по тежко определение, не казвам, че то е неверно!
Къде е изхода - бойкота не е решение, а зомбираните са повече от осъзналите зависимостта. Егати - кои нечовеци са решили да използват това нещастно същество, за да продължат живота на изродените си гени - даваш ли си сметка колко дълбоко е нравственото падение на консуматорите?
Онези, които смятат, че морално е всичко, за което могат да си позволят да платят?
Походът срещу това мислене ще е тежък, всепоглъщаш и със съмнителен шанс за успех!
Но е единственият спасителен за обществото, за нас самите...
цитирай
6. doriana - 4. marcusjunius, 5. tit
25.10.2010 08:59
Марк, питаш за предложения. Аз се сещам само за самоосъзнаване - промяна на съзнанието у хората. Това е единствения начин (подход) за противодействие и в тази връзка отговарям и на tit. Наскоро гледах едно интервю с българин финансист, който работи на Уолстрийт от години. Направи ми впечатление един негов съвет, който много странно звучеше в устата му, но е абсолютно верен - не живейте на кредит. Спрете да купувате излишни неща. Дори ако можете, живейте с това, което ви осигурява само минимума - покрив, дрехи и хляб. Всички останали пари, които пръскаме за глупости все отнякъде трябва трябва да се вземат и най-лесния и заробващ начин е - с кредит от банка.
Колкото до останалите измерения на робството - просто трябва да им се противодейства по всякакъв начин, трябва да мислим и действаме по моралния начин. Съдът да си постановява решенията като изхожда от интереса на обществото, а не от интереса на отделния човек. Сурогатството само по себе си не е нещо лошо. Но практиките, които то провокира са лоши - "утроби под наем" и злоупотреба с това. Същото е като безогледното даряването на генетичен материал. На следващо място - крайно време е да започнем да подтискаме егоистичните си инстинкти - да притежаваме предмети, да притежаваме хора, да се възползваме от всичко, дори когато от това страдат човеци. И най-важното - да спрем да вярваме, когато ни залъгват с обещания за красив живот - рекламите и рекламистите, политиците, милиардерите. Всички те действат само с една цел - да купиш на всяка цена, независимо от положението на един или друг човек. Даже ни карат да забравим за моралните си задръжки, да забравим за човешкото.
Така смятам аз!
цитирай
7. janabel - Робството днес
25.10.2010 22:35
Ние не само сме роби на системата, но сме роби и на собствените си вещи . Вещи натрупани от алчноста, от невъзможноста на характера ни да се изправим срещу подигравките на съседите да ни видят примерно със едни и същи дрехи или с дрехи попреминали модата . Но, надали гледаме така на умственото ни развитие, изоставането там не се вижда . Забелязвам напоследък, че по - важно от всичко е колата да бъде на ниво, жилището да бъде луксозно,обзавеждането също . И вместо те да се чувстват зле,надменно дигат глави и не зачитат никой за нищо . По този повод дори съм си мислела, не само данък лукс трябва да плащат за автомобилите ,ами и данък изминати километри , нали има хора които не са си помислили, че не слизат от колите си .
цитирай
8. ufff - Втресе ме!
25.10.2010 23:27
Браво за темата, Doriana!
цитирай
9. rpatel - Лошо, много лошо! Обаче секи си з...
26.10.2010 13:22
Лошо, много лошо! Обаче секи си затваря очите пред проблема и се прави, че не съществува. :-( Поздравления за смелостта да зададеш един толкова неудобен въпрос!
цитирай
10. panazea - Дорче , поздрав за смелостта !
26.10.2010 18:16
Да покажеш ЯЗВАТА отвътре.
Тъжната действителност , в която живеем .
Цялата планета .
Болката си е болка ! Мъката си е мъка !
цитирай
11. djovana38 - Разтърстващи факти!Всички ги виждат, но ти ги събра..
28.10.2010 08:29
Събра ги в куп, да ги видят по-добре! Като на екран! Кой ще ги види?Тези,които си извръщат главата от истината и преминават към страната на предателите на собствената си Родина!В нашата България, всичко се размита като боклук от вятъра!Виновни няма,наказани няма, доказателстава няма! Управниците казват така, хората- НЕ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: doriana
Категория: Изкуство
Прочетен: 975190
Постинги: 137
Коментари: 1010
Гласове: 5721
Архив