Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2011 21:52 - Защо Исус не е живял никога
Автор: hektor666 Категория: Новини   
Прочетен: 3166 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.06.2014 00:43


                                          Защо Исус не е живял никога    
                  

Съдейки по библията, Исус е предизвикал голяма шумотевица с появата си. Но според официалната историческа наука няма очевидци - нито един, които да са описали великата шумотевица на хилядите, слушали проповедите, нито пък някой очевидец е описал чудесата - излекуваните хора, съживените и т.н. Тъй като нито един съвременник на Исус, не е описал и самия Исус, следва само едно - Исус е измислица.
Историци, посочени в официалните църковни документи, сочени от църквата с цел, да се заблуждават хората, които най-често се срещат и са обявявани за съвременници на Исус и видяли го, след което описали го, са:

- 1/ Йосиф Флавий - роден 4 години СЛЕД СМЪРТТА на Исус и писал за него още колко след? Не е съвременник на Исус, и с оглед датата си на раждане, няма как да бъде съвременник на Исус и следователно очевидец на Исусовите дела.
- 2/ Публий Корнелий Тацит пък е роден 55 година и за Исус пише чак през 98г! Той също не е очевидец на Исус.
- 3/ Philo of Alexandria - съвременник на Исус, който пише по времето на Исус, но НЕ за Исус, както им се иска на някои, а за друго...
- 4/ Планий Млади - роден 61г. след въображаемия Исус. Той е поредният писал за Исус, но не и видял го.
- 5/ Светоний - роден 70 година след въображаемия Исус. Също не е очевидец.

Има и други историци, на които неправилно се приписва, че са дали историческото доказателство за съществуването на Исус, но тези са най-често срещаните. За да имаме обективност е необходимо личното видяно в сегашно време, а не чуто как е било от времето на пра-пра-дядовците и описано на лист и документирано наблюдение, да се съпостави с това на други независими от наблюдението, което е обект, източници и очевидци. В случая - за Исус трябва да се е писало не само от християни, а и от нехристияни. Трудовете им трябва да бъдат сравнени и да се види какво ще излезе. Обаче се оказва, че по времето, когато Исус е живял, не само, че никой не е забелязал прославилия се чрез проповедите си и чрез лечителските си умения Исус, но и никой не е забелязал нито едно от описаните в библията следни значими обстоятелства:

- 1/ Библията твърди, че цар Ирод избил младенци, понеже се уплашил от Исус. Но според историците цар Ирод е имал спокойно управление и не е избивал никакви младенци. Той бил обичан от народа си. И едва след смъртта на Ирод (Цар Ирод умрял 3 г. преди Исус да се роди - източникът за което са разчети на Schurer) започва война. Цялото управление на Ирод е описано и документирано надлежно. Този цар не е и подозирал, че някакъв си Исус заплашва управлението му, камо ли да заповяда избиването на деца, за да се отърве от него - освен че същият цар умрял 3 години преди въображаемото раждане на Исус...

- 2/ Библията твърди, че при раждането на Исус е имало преброяване. Повечето историци твърдят, че такова преброяване изобщо никога не е имало, основавайки се на факта, че няма съхранен писмен документ, доказващ наличието на преброяване и на тезата, че не е възможно римляните да предприемат преброяване на населението в подчинени на властта им земи, които си имат собствен управител. Някои историци твърдят, че първото такова преброяване във въпросната упомената от библията територия е чак 6 години след раждането на Исус, която теза също е в противоречие на библейската версия.


- 3/ Двете писма, приписвани на Пилат до Тиберий, в които се говори за мъченията на Исус, също често се приписват като доказателство за съществуването на Исус, но лошият латински, на който са написани, показва ясно, че са фалшиви. Пилат и лош латински (едва ли да е бил толкова неграмотен) - не без доза смях, в никакъв случай!

- 4/ В своето измамно престараване християните стигнали дотам, че разпространили редица писма, твърдейки, че са писани от Исус Христос. Запазено било писмото, което той уж писал на едеския цар Абгар, но по това време не е имало вече цар на Едес.

- 5/ Умишлено понякога се пробутат учениците на Исус (Петър, Андрей, Яков, Йоан, Филип, Вартоломей, Тома, Матей, Симон, Яков /Алфеев/, Тадей, Юда) за негови свидетели, но това не са независими източници + факта, че повечето "ученици на Исус" са се родили, да кажем например като "Йоан" - 5 века след въображаемата смърт на Исус
(което показват историческите извори и анализи). Евангелието на Йоан е писано доста след въображаемата смърт на Исус и православната църква дълго е отказвала да го прибави към божиите слова, понеже то е апокриф, т.е. фалшификат, писан в стила на библията (да но в крайна сметка го е прибавила)
. Обаче братята католици, като по-находчиви, видяли ползата от него, и въпреки, че е лъжа, го прибавили. Православието завидяло и така последвало примера им.

- 6/ Самата библия като свидетелство също не е доказателство, защото Стария Завет се различава от Танах. За доказателство не става както стария завет, който уж предричал раждането на Исус, така и новия завет, който описва живота му. В нея има достатъчно на брой невярни описания на исторически събития, които дават основание библията да бъде разглеждана в качеството и на една измислица, дело на известно количество фанатизирани умове. Всичко това доказва, че не е имало такъв Исус, какъвто е описан в християнската библия.




Гласувай:
2



1. lakmus - Не обичам насилието
15.02.2012 18:34
А у християните го има в изобилие, изобщо в религиозните хора, а пък сатанистите не ги коментирам изобщо (извинявай ако си такъв - твое право си е, но и мое право си е да критикувам). При мюсюлманите е така, при юдаистите е така. Виж че християни са виновни за всички големи войни, геноциди и т.н. извращения. Ужким библията на християните ги учи на добро, обаче голяма част от тях са войнстващи (тук изключвам определени мирни люде, но те според мен са малцинство). Виж, че ако някъде има някакъв идол - те отиват и го рушат, като се намесват в личния избор на хората, които го почитат (тук примери много при конкистата и т.н.). Изобщо християнството в частност е голямо зло, лицемерие и насилничество. Сигурно ще ме разкритикуват тук, но какво ми пука :))
цитирай
2. hektor666 - аз поне няма да те разкритикувам
16.02.2012 03:49
дали съм сатанист - не... Но на по-млади години бях нещо такова, но то беше повече залитане по метъл музиката - концерти, купони и такива неща... Но именно тея неща ми помогнаха да опозная сатанизма от близо. Не че го обичам толкова, но искам да призная, че той не е абсолютното зло, както го описва християнството... Има много по-зли неща от него на тоя свят... Християнството ако става на въпрос е много по-злокобно учение от сатанизма... Вярно е, че има луди глави дето се зоват сатанисти, но те в действителност не са сатанисти, а дяволопоклоници... Много материал съм изчел докато сглобя всичките тея 5 части. Някои пасажи не са мои - признавам, някои са мои... За някои то е слово на омразата. За мен е просто истина - всеки има право на мнение нали така...
цитирай
3. анонимен - appearedenerivig
16.02.2012 07:05
Не благодаря - няма религия за мен на този свят. Може би чувствам будизма и ню-ейдж по-близки, но и там не съм на 100%. Злото (гняв, омраза и т.н.) е производно на страха - а пък при християните го има с кофи да го ринеш, т.е. горе-долу съм съгласен се теб.

Хайде със здраве.
цитирай
4. анонимен - Чел съм боклука, наречен Библия
21.02.2012 18:50
От кора до кора, стария и новия завет - знам какво сте - насилници и лицемери.

Относно това на кой служа.

Аз съм свободен човек и служа единствено на себе си и моите близки и най-близки приятели. Знам къде съм тръгнал. Нямам бог над главата си, няма дявол в краката ми. Много добре подготвен съм относно моя път. Знам кой съм, знам какво съм (СВОБОДЕН, ако тази дума ви говори нещо) и накъде съм се запътил - и това е към един ОЩЕ по-щастлив и по красив живот, за разлика от вас християни, които тънете в емоционална тиня до шията и се правите на мъченици.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hektor666
Категория: Новини
Прочетен: 71363
Постинги: 24
Коментари: 20
Гласове: 49
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930